Волонтер: «Голод» в 53-й бригаді влаштували командири

Волонтер: «Голод» в 53-й бригаді влаштували командири

Укрінформ
Скандальна 53-я окрема механізована бригада після відбуття на полігон "Широкий лан" залишила у пункті своєї попередньої дислокації тонни продуктів.

Про це заявив на прес-конференції в Києві член Волонтерського десанту, голова комітету конкурсних торгів Міністерства оборони України Олег Свірко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Проблеми з харчуванням особового складу на полігоні пов'язані з неналежною організацією харчування командирами бригади.

"Тут потрібно дивитися більш глибоко і широко тому, що 53-тя бригада, коли залишала місце попередньої дислокації, то там залишилися гори продуктів, картоплі, капусти - тонни. Як можна було залишити?", - сказав Свірко.

За його словами, проблема з харчуванням військовослужбовців 53-ї бригади пов'язана з "недбалістю командирів, які не організували харчування - командирів бригади, які не потурбувалися, командирів "Широкого лану", які не проконтролювали".

Свірко зазначив, що під час учорашньої зустрічі з міністром оборони Степаном Полтораком останній висловив велике обурення з приводу ситуації навколо 53-ї бригади: "Він сказав: очікуйте висновки, вони будуть дуже жорсткі по відношенню до тих, хто там провинився".

Водночас, член Волонтерського десанту вказав на те, що проблема пов'язана і з принципом харчування, який наразі в МОУ хочуть змінити: "Це одна з тих причин, чому ми переходимо від регіонального принципу постачання до принципу за оперативними командуваннями". Так, часто коли частина обслуговується в місці дислокації однією компанією, то після переїзду її вже може годувати інша компанія. "І цей момент передачі часто губиться", - зазначив Свірко.

Зі свого боку директор департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства оборони України полковник Володимир Гулєвич наголосив, що питання навколо харчування 53-ї бригади "стосується більше організації і браку керівництва у даній бригаді".

"Проводиться розслідування, за підсумками якого будуть прийняті рішення щодо керівників, які винні", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-