МВС взялося за «військове кіно» від Саакашвілі - Лисенко

МВС взялося за «військове кіно» від Саакашвілі - Лисенко

Укрінформ
Військова цензура в Україні є. У нинішніх умовах це — насамперед турбота про безпеку.

Таку заяву зробив спікер Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко в інтерв'ю російській «Новой газете».

Зокрема, він пояснив, що в ЗМІ «не можна «світити» позиції, звідки ведеться спостереження за ворогом, передислокацію колон. Завжди просимо операторів не робити відео з прив'язкою до місцевості: інакше до метра обчислюється розташування об'єкта. У бліндажі, в наметі, в окопі — знімайте, будь ласка. Не завжди можна показувати обличчя військових. Взагалі, цензура в наших умовах — перш за все турбота про безпеку».

З випадків порушення вимог військової цензури Лисенко назвав «Саме останнє, явне: відео з передової, яке злив в інтернет Саакашвілі. Повна здача українських позицій! (Глава Одеської облдержадміністрації відвідав одеський батальйон «Шторм» і 14 січня виклав у мережу сюжет: як він виявляє недоліки в забезпеченні бійців. В кадрі опинилися штабні карти, у бійців-співрозмовників відкриті обличчя, місцевість добре пізнавана і т. п. — НГ) Те, що суворо забороняли журналістам, вчинив не останній державний чиновник. Я думаю, військова прокуратура і контррозвідка повинні дати оцінку. Наскільки мені відомо, міністерство внутрішніх справ вже почало розслідування».

«Дуже добре, коли губернатор цікавиться життям підрозділу, - додав Лисенко. - Тільки хлопців, в ідеалі, треба тепер звідти забирати! Тому що вже пішли погрози їхнім родинам від сепаратистів. На кілька статей Кримінального кодексу тягне таке «кіно». Втім, військова прокуратура порушує справи і розслідує, не заявляючи публічно. А остаточне рішення виносить суд».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-