На конвої для Савченко РФ вже витратила 25 млн рублів - адвокат

На конвої для Савченко РФ вже витратила 25 млн рублів - адвокат

Укрінформ
Адвокат народного депутата України Надії Савченко Микола Полозов розповів, у скільки обходиться бюджету РФ її конвоювання.

Про це він повідомив у своєму Твіттері.

«Лише, щоб доставити Савченко з СІЗО на судові засідання, влада витратила вже більш як  25 000 000 рублів платників податків», - написав Полозов.

І далі він привів свої розрахунки: «Конвой з 8 машин, дві дюжини осіб охорони, 130 км до суду і назад. Один день доставки до суду коштує близько 500 000 рублів».

На запитання кореспондента Укрінформу, звідки у нього дані для подібних розрахунків, Полозов уточнив: «Службовці ФСВП діляться враженнями про божевілля начальства».

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко по статтях «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. 18 грудня Надія Савченко оголосила голодовку. Команда її захисту неодноразово наполягала на проведенні процесу у Москві – для забезпечення його більшої відкритості. Проте цими пропозиціями знехтували. І процес було призначено проводити у Донецькому міськсуді Ростовської області на кордоні з окупованими територіями Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-