Абромавичус про допит: Збираюся ще раз відвідати НАБУ

Абромавичус про допит: Збираюся ще раз відвідати НАБУ

Укрінформ
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус планує на цьому тижні надати додаткові матеріали детективу Національного антикорупційного бюро України.

Про це Абромавичус заявив після допиту його як свідка у НАБУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Все залежатиме від того, як швидко буде йти слідство. Я збираюся відвідати Національне антикорупційне бюро на цьому тижні", - сказав Абромавичус.

Він також заявив, що ситуація, коли окремі депутати або політики хотіли б мати "своїх" представників у міністерствах, суперечить логіці реформ.

"Вважаю, що в українській політиці це ненормально, коли окремі депутати або інші політики хотіли б мати "своїх" заступників у міністерствах. Тому що, скільки у нас міністерств? 18 міністерств. У кожному, в середньому, десь 4 заступники, 72 людини. Ну, тоді якщо вже так пішло, то давайте, збирайтесь у групи по чотири або п'ять, і кожен призначайте по своєму заступникові в окремих узятих міністерствах. Це неправильний підхід, це повністю несумісно з підходом реформ, і реформи так не робляться. Тому, я вважаю, що тиск на міністрів, призначати керівників держкомпаній, своїх заступників - це просто суперечить логіці бізнесу, логіці прозорості... Тому ми знаходимося тут (НАБУ) і будемо розбиратися", - сказав Абромавичус.

Нагадаємо, 3 лютого Абромавичус заявив про свою відставку. Зокрема, він звинуватив Ігоря Кононенка у втручанні в роботу міністерства.

Цього ж дня НАБУ почало перевірку інформації, яку оприлюднив міністр відносно Кононенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-