Відставка Абромавичуса викликає занепокоєння у МВФ - Лагард

Відставка Абромавичуса викликає занепокоєння у МВФ - Лагард

Укрінформ
Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард висловила занепокоєння у зв'язку із ситуацією в Україні, пов'язаної із заявами міністра економіки Айвараса Абромавичуса про корупцію та його рішення через це піти з посади.

Про це вона зазначила під час онлайн-конференції в Вашингтоні у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Перебуваючи на посаді міністра економіки України, пан Абромавичус провів кілька дійсно ефективних і фундаментальних реформ для того, щоб забезпечити привабливість прямих інвестицій в Україну, оздоровити середовище наскільки це було можливим, і я хотіла би віддати належне його зусиллям", - зазначила Лагард.

Водночас, за словами глави МВФ, "його (Абромавичуса – ред.) останнє повідомлення про відставку викликає заклопотаність".

Вона підкреслила: "Якщо звинувачення, які він зробив під час оголошення своєї відставки є вірними, то це, очевидно, є ознакою того, що антикорупційні заходи, за які твердо виступав уряд, досі не працюють, і що потрібно досягнути більшого прогресу в цій сфері".

Лагард позитивно оцінила зусилля української влади, зокрема, щодо стабілізації фіскальної ситуації в країні з метою запобігання розтрат державних резервів та регулювання цін на енергоносії. Втім, що стосується корупції, підкреслила вона, "має бути зроблено ще багато роботи".

Глава Фонду наголосила, що реалізацію цього завдання потрібно прискорити, "оскільки влада несе відповідальність не тільки перед українським народом, але й перед міжнародним співтовариством".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-