Хайсер Джемілєв вимагає до себе українського консула – адвокат

Хайсер Джемілєв вимагає до себе українського консула – адвокат

Укрінформ
Адвокат сина народного депутата України Мустафи Джемілєва Микола Полозов розповів про обставини майбутнього суду з приводу можливого умовно-дострокового звільнення.

Про це він повідомив в ексклюзиві кореспонденту Укрінформу.

"Суд за моєю заявою на умовно-дострокове звільнення Хайсера Джемілєва відбудеться 25 лютого о 9:40 у Радянському райсуді Астрахані. Хайсер візьме участь у засіданні по відеозв'язку з колонії. Зрозуміло, що приймати принципове рішення про звільнення Хайсера Джемілєва буде не суд. Це велике питання політичного характеру", - розповів Полозов.

За зазначеної причини адвокат не береться прогнозувати результат даного судового засідання. Однак він наголошує, що жодних юридичних перешкод для УДО в даному випадку немає, всі необхідні формальності дотримані.

Полозов, який побував сьогодні у свого підзахисного в колонії, також розповів, що Хайсер Джемілєв звернувся з проханням, щоб його відвідав консул України. Заяву про консульську допомогу найближчим часом буде доведено до генконсула України в Ростові-на-Дону Віталія Москаленка.

Хайсера як і раніше утримують у приміщенні камерного типу, окремо від інших ув'язнених. Тиску на нього немає. Найближчим часом термін його стягнення закінчиться. Після цього планується довге, до трьох днів, побачення з матір'ю і дружиною.

Нагадаємо, Хайсер Джемілєв у травні 2013 року у дворі власного будинку в Бахчисараї з рушниці застрелив з необережності друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край, де він був визнаний судом присяжних винним у "вбивство з необережності" і засуджений до терміну ув'язнення на п'ять років. Після цього Верховний суд РФ скоротив термін на півтора року. Російський вирок на три місяці менший від того, що визначив Хайсеру Джемілєву Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року - 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбування строку на Батьківщині Росія відповіла відмовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-