Яценюк озвучив 5 принципів подальшої роботи його уряду

Яценюк озвучив 5 принципів подальшої роботи його уряду

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк озвучив п'ять принципів, за яких уряд готовий і далі проводити реформи.

Про це він заявив під час «10 хвилин із Прем'єр-міністром», передає кореспондент Укрінформу.

«З якими принципами ми, як урядова команда, готові далі продовжувати свою роботу. Перший принцип – це відсутність політичного тиску і політичної корупції. Кожен міністр, який призначений урядовою коаліцією несе всю повноту відповідальності за свою галузь і за ту політику, яку він визначає у галузі. Жоден з політичних фігур чи жоден бізнесмен, який має власні інтереси не має права тиснути на міністра і заставляти його приймати ті рішення, які суперечать політиці міністра і інтересам української держави. Більше ніяких політичних квот в органах державної влади і управління, жодних політичних і бізнес інтересів у керівництві державних компаній і державних банків», - сказав Яценюк.

За його словами, другим принципом є повна нетерпимість до корупції – як політичної, так і економічної. Тож будь-які призначення у державні компанії будуть здійснюватися виключно через незалежний номінаційний комітет. І 60 найбільших державних компаній отримають нових і незалежних керівників. При цьому, у 2016 році в Україні має розпочатися чесна і прозора приватизація. На неї має бути виставлений Одеський припортовий завод, компанія «Центренерго» тощо.

«Парламент має прийняти закон, який дає можливість стратегічному інвестору взяти участь і на публічному чесному та прозорому конкурсі придбати державні об’єкти, з тією метою, щоб залучити іноземні інвестиції, створити нові робочі місця, модернізувати українську економіку і позбавити державні компанії політичного впливу і статусу годувальниць для тих чи інших політичних партій», - додав Яценюк.

Третім принципом глава уряду назвав повну прозорість діяльності керівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та народних депутатів. Він анонсував, що тепер засідання Кабміну будуть транслюватися у прямому ефірі.

«Ми повинні побороти телефонне право та будь-які спроби тіньових домовленостей за лаштунками прозорої української політики. Для цього Кабінет Міністрів України приймає рішення про запровадження кодексу етичної поведінки державного службовця та вносить до Верховної Ради України кодекс доброчесності політичного діяча. Ці рішення передбачають обов’язкові фіксації усіх зустріч і перемовин політичних діячів та керівників органів державної влади», - підкреслив він.

Останніми двома принципами глава уряду назвав відповідальність та розподіл влад. Він нагадав, що Кабмін є підконтрольним і підзвітним парламенту, а діяльність самого уряду визначена коаліційною угодою.

«Це означає, що уряд виконує свою частину роботи, як виконавча гілка влади. Але український парламент голосує за ті закони, які необхідні для проведення реформ у країні і довіряє уряду, який він сформував», - наголосив Прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-