Яценюк розповів депутатам, як поборов корупцію

Яценюк розповів депутатам, як поборов корупцію

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що завдяки боротьбі з корупцією та олігархами Україні вдалося повернути контроль над ПАТ «Укрнафта», а також вивести НАК «Нафтогаз України» на прибуткову діяльність.

Про це він сказав під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Протягом останніх 10 років найбільша корупція існувала у газовому секторі. Це мільярди доларів, які викачувалися з державної компанії НАК «Нафтогаз України». Десятки посередників, сотні фірм і темні контракти з російською федерацією призводили до мільярдних грабежів з кишень платників податків», - сказав Яценюк.

За його словами, чинному уряду вдалося позбутися всіх корупційних факторів, що впливали на роботу Нафтогазу.

«Тільки прямі угоди. І ось цифра. Якщо дефіцит Нафтогазу був 10 млрд доларів, минулого року - 1 млрд, то цьогоріч Нафтогаз взагалі стане прибутковим», - розповів Яценюк.

На його думку, Уряду також вдалося повернути контроль над ПАТ «Укрнафта».

«На посаді Прем'єра (в минулому - ред.) підписувалися незаконні угоди з акціонерами Укрнафти, які давали можливість міноритарним акціонерам далі тримати компанію під своїм контролем. Ми ж внесли до парламенту закон, проголосували. Усі говорили про те, що українські олігархи непереможні. Як же непереможні? Ми повністю всі державні компанії, які були у так званій оренді чи концесії у Партії Регіонів, протягом двох років повернули у державну власність», - нагадав Яценюк.

Він також додав, що чинним урядом було проведено люстрацію.

«І це реальна боротьба з корупцією. Усі говорили, що неможливо поміняти систему призначення керівників державних компаній. Так, це непросто. Так, є політичний тиск. І про це заявив міністр Абромавичус. Я окремо хочу зазначити, що я пересічу будь-які спроби тиснути на нього, вчиняти проти нього незаконні дії. Цей міністр під захистом моєї фракції і Уряду», - сказав Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-