ЄП підтримує формат

ЄП підтримує формат "Женева+" для деокупації Криму

Резолюція
Укрінформ
Європарламент підтримує ініціативу керівництва України встановити новий переговорний механізм для відновлення українського суверенітету над Кримом.

Про це йдеться у резолюції Європарламенту щодо ситуації з правами людини у Криму, особливо відносно кримських татар, яка була ухвалена у четвер у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Європарламент вітає ініціативу України започаткувати міжнародний переговорний механізм для відновлення українського суверенітету над Кримом у форматі "Женева плюс", який повинен включати пряму участь ЄС", - висловили політичну позицію європарламентарії.

У резолюції міститься заклик до Росії розпочати переговори з Україною щодо деокупації Криму, що забезпечить зняття торговельного і енергетичного ембарго та скасування режиму надзвичайного стану в Криму.

"Європарламент наголошує, що встановлення українського контролю над півостровом є передумовою для відновлення співробітництва з Російською Федерацією, включаючи призупинення відповідних санкцій", - також йдеться у резолюції.

Європарламент вкотре заявив про підтримку санкцій ЄС щодо заборони імпорту із Криму, за винятком наявності сертифікату походження, виданого українською владою, а також щодо обмежувальних заходів на експорт на півострів деяких товарів, технологій та інвестицій.

"ЄП закликає Раду ЄС продовжувати санкції, доки не завершиться повне повернення Криму у правове поле України", - наголосили європарламентарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-