ЄП засудив безпрецедентне порушення прав людини в окупованому Криму

ЄП засудив безпрецедентне порушення прав людини в окупованому Криму

Укрінформ
Європарламент суворо засудив безпрецедентні порушення прав людини в окупованому Росією Криму.

Про це йдеться у резолюції Європарламенту щодо ситуації з правами людини у Криму, особливо відносно кримських татар, яка була ухвалена у четвер у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Європарламент суворо засуджує безпрецедентний рівень порушень прав людини проти жителів Криму, переважно відносно кримських татар, які не підтримують порядок, встановлений так званою владою», - наголошується у резолюції.

Депутати засудили суворі обмеження свободи слова, об’єднань та мирних зібрань на півострові.

«ЄП закликає поважати Меджліс як легітимне представництво кримськотатарської спільноти, а також закликає припинити переслідування його членів», - йдеться у документі.

Європарламентарії також відзначили, що закриття кримськотатарських шкіл і класів, обмеження використання кримськотатарської мови є серйозним порушенням прав цієї спільноти. Також занепокоєння висловлюються у зв’язку із обмеженням української мови. 

Європарламент вкотре наголосив на своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів, а також її вільний і суверенний вибір європейського шляху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-