Уряд заявив про полегшення ведення бізнесу в Україні

Уряд заявив про полегшення ведення бізнесу в Україні

Укрінформ
Минулого року уряд завершив розробку Концепції дерегуляції та отримав перший транш фінансової допомоги від донорів на її втілення.

Про це йдеться у звіті Кабінету Міністрів України, опублікованому на урядовому порталі.

«У 2015 році розроблено оновлену Концепцію дерегуляції, яка акцентує увагу на побудові ефективного регуляторного поля, на більш відповідальному ставленні органів влади до створення нових регуляцій та на скасуванні неефективних правил та норм. У вересні було завершено перемовини із донорами та отримано перший транш технічної допомоги від канадського уряду для реалізації реформи», - зазначається у звіті.

Окрім цього, було підписано програму з ЄС на фінансування Офісу ефективної регуляції на 3 роки, починаючи з 2016 року.

«Офіс складається з 25 та пізніше буде розширений до 70 експертів (юристів, бізнес-аналітиків та експертів по зоні вільної торгівлі з ЄС), що на постійній основі будуть аналізувати регуляторне поле України та готувати проекти нормативних документів з дерегуляції. Офіс ефективного регулювання має фокус на сферах та індустріях, що мають найбільшу цінність для малого та середнього бізнесу», - повідомили в уряді.

Також виросла ефективність і самого уряду, який значно скоротив терміни проходження документів всередині Кабміну.

«Прийнято зміни до регламенту Кабінету Міністрів, що спрощують погодження документів дерегуляційного характеру, зокрема строк на погодження зменшено до п’ять днів, окремі документи за індивідуальним погодження Прем’єр-міністра України дозволяється вносити на розгляд Уряду без попереднього погодження з центральними органами виконавчої влади», - наголошується у звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-