У рейтингу економічної свободи Україна посідає 162 місце

У рейтингу економічної свободи Україна посідає 162 місце

Укрінформ
Україна у Рейтингу економічної свободи займає 162-е місце серед 178 країн. Рівень економічної свободи в Україні за минулий рік майже не змінився. Лідером рейтингу знову став Гонконг.

Про це свідчать дані рейтингу, дослідницького інституту Heritage Foundation та видання The Wall Street Journal. 

В індексі економічних свобод Україна займає 162-е місце, як і роком раніше і входить до групи країн з так званою "пригніченою економікою", по сусідству у рейтингу Соломонові остови (161 місце) та Демократична Респбліка Конго (163 місце). Білорусь у цій групі посідає 157-е місце.

У порівнянні з 2015-м роком загальна оцінка України майже не змінилась. У звіті зафіксовано зростання негативного впливу держави на фіскальну свободу, свободу ведення бізнесу та свободу праці. Водночас до позитивів віднесено посилення боротьби з корупцією, поліпшення ситуації з дотриманням прав власності та зростання інвестиційної привабливості.

Загалом у рейтингу 178 держав - на першому місці, як і в минулому році, перебуває Гонконг. До десятки країн з найбільш вільними економіками також потрапили Сінгапур, Нова Зеландія, Швейцарія, Австралія, Канада, Чилі, Ірландія, Естонія і Великобританія.

Росія у рейтингу на 153-му місці, що означає погіршення результату одразу на десять позицій. Також РФ входить до переліку "найбільш економічно невільних" країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-