Безсмертний: Сивий чуб Гризлова не вплине на політику Кремля

Безсмертний: Сивий чуб Гризлова не вплине на політику Кремля

Укрінформ
В російській дипломатичній поведінці, в зовнішній політиці від зміни фігур абсолютно нічого не змінюється.

Про це в інтерв’ю Insider заявив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний.

"На жаль, в ситуації при якій приймає рішення Путін, немає значення хто це реалізує. Хіба що, у Гризлова є можливість говорити відвертіше про це. Один як дипломат (Зурабов, колишній представник РФ у контактній групі – ред.) просто не міг про це говорити, тому що вишколений, другий (Кульмухаметов) побоювався, тому що дуже велика дистанція, а цей може просто відверто сказати, що так і так, ось таке рішення прийняте", - зазначив він.

За словами Безсмертного, "коли є замовлення на якусь політику, і є якісь рішення, які прийняті Путіним, то говорити про вплив на процес певної фізичної особи є перебільшенням".

"З моєї точки зору, в російській дипломатичній поведінці, в зовнішній політиці від зміни фігур абсолютно нічого не змінюється. При чому, для мене є дивним те, що, в яку б державність не оформлювалась Росія, її зовнішня політика залишається такою ж", - заявив політик.

"Сивий чуб Гризлова якось вплине на російську політику? Абсолютно, ні. Більшість українців знають його як голову Держдуми, а я його ще пам’ятаю головним російським "ментом", - додав Безсмертний.

Коментуючи зустріч помічника президента Росії Владислава Суркова з заступником Держсекретаря США Вікторії Нуланд у Калінінграді, дипломат зазначив: "Представники двох держав зустрілися, вони 90% часу поговорили про Сирію, але ж треба щось і українцям сказати. Тільки про ці 90% часу ніхто не знає, і знати не буде, а от про ці 10% будуть знати всі. А уявіть собі, що можна за 10% часу вирішити? Це сказати: "Хай приймають рішення по Конституції та проведуть вибори на Донбасі". А якщо поставити запитання про те, чи готовий хтось провести в Сирії вибори зараз? І там, і там іде війна. Тільки там чомусь запланували вибори через 2 роки, а тут хочуть через 2 місяці".

На думку Безсмертного, росіяни хотіли б, що про зустріч між Сурковим і Нуланд ніхто не знав: "Природа такого тісного контакту між США і Росією - це Сирія. Це сьогодні питання міжнародної політики №1, і США наодинці з цією проблемою справитись не можуть, їм треба партнер, і таким партнером по Сирії може бути тільки Росія". Фактично, додав він, Путін зіграв на сирійському питанні в контексті України.

"Путіну для того, щоб бути гравцем, потрібна не тільки війна в Сирії, йому треба відновлення конфліктів у Карабаху, Придністров’ї, треба війна в Україні, йому треба напруження в Кельні і Штутгарті, йому треба терористичні акти в Парижі і багато-багато іншого. Зверніть увагу, здавалось би, ну нічого не може бути в скандинавських країнах. Але 5 тисяч мусульман якимось чином доїхали туди на велосипедах через всю Росію. Йому потрібні полум’я війни, конфлікти", - заявив політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-