Меморіал Нємцову на Москворецькому мосту знесли втретє за місяць

Меморіал Нємцову на Москворецькому мосту знесли втретє за місяць

Укрінформ
Поліція затримала активістів, які охороняли місце пам'яті вбитого політика.

Меморіал знищили в ніч на суботу, пише Эхо Москвы. Поліцейські прийшли на Великий Москворецький міст з твердженням, що отримали повідомлення про бійку.

На цій підставі вони затримали активістів, які чергували біля саморобного меморіалу, і доправили їх до ОВС Китай-город, але незабаром відпустили без складання протоколу, повідомляє ОВС-Інфо.

Однак виграного часу московському «Гормосту» вистачило на те, щоб вивезти квіти і портрети Бориса Нємцова, які були встановлені на місці його загибелі.

Меморіал Бориса Нємцова знищували вже кілька разів, тільки за останній місяць це відбувалося двічі. «Гормост» пояснює знесення «прибиранням сміття, ремонтом покриття і підтриманням інженерної частини в належному стані».

Як відомо, стихійний меморіал утворився майже одразу після появи звістки про смерть політика в ніч на 28 лютого минулого року. Люди стали приносити на Великий Москворецький міст квіти, свічки, портрети Бориса Нємцова, російські прапори. Прихильники і друзі політика неодноразово зверталися до московських властей з проханням встановити меморіальну табличку на місці вбивства Нємцова. Однак столична мерія відмовилася увічнити його пам'ять.

Напередодні було оголошено про завершення розслідування кримінальної справи про вбивство Бориса Нємцова. Замовником і організатором слідство вважає Руслана Мухудинова. Його оголосили в міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-