Гройсман: В змінах до Конституції – жодного слова про спецстатус Донбасу

Гройсман: В змінах до Конституції – жодного слова про спецстатус Донбасу

Укрінформ
Зміни до Конституції України у частині децентралізації не передбачають автономізації, федералізації чи "спеціального статусу" Донбасу.

Про це заявив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман в інтерв'ю телеканалу "Рада".

"Я звертаюся до усіх, візьміть ці зміни до Конституції у частині децентралізації, почитайте 18-й пункт і знайдіть хоч одне слово, де написано "спеціальний статус" Донбасу. Ви жодного слова про автономізацію чи федералізацію, чи спеціальний статус Донбасу в змінах до Конституції не знайдете", – підкреслив він.

Зміни до Конституції, зауважив Гройсман, дозволяють обраній владі ефективно працювати та розвивати свої громади. Натомість, за його словами, здійснення реформи гальмується поширенням фейків та неправдивим трактуванням пропозицій конституційних змін.

"Взяли вкинули Конституцію, яка є надзвичайно важлива, в обійми фейків і неправди", – заявив спікер. "Але такою неправдою неможливо добитися успіху", – наголосив він. – Людям набридло жити в тій країні, де їм закручують гайки. Треба дати можливість людям приймати рішення".

Голова парламенту також нагадав, що напередодні Верховна Рада ухвалила зміни до Регламенту, чим дала додатковий час на обговорення змін до Конституції у частині децентралізації.

У цьому контексті він закликав народних депутатів до конструктивного діалогу щодо питання Конституційних змін та реформи децентралізації. "Ця Конституція зробить країну врешті-решт європейською країною, і нам треба йти далі", – підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-