КС розгладає регламентне питання, яке Рада вже

КС розгладає регламентне питання, яке Рада вже "обійшла"

Укрінформ
Конституційний суд розпочав розгляд подання нардепів щодо тлумачення положення статті 155-ї статті Конституції, яке стосується "наступної чергової сесії" Верховної Ради.

На засіданні присутні 13 суддів Конституційного суду. Головує на засіданні голова Конституційного суду Юрій Баулін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Починаємо розгляд справи по суті", - сказав він.

Баулін повідомив, що кворум для проведення пленарного засідання є. За словами Бауліна, розгляд справи відбуватиметься в закритому режимі. 

Минулого тижня повідомлялося, що до Конституційного суду надійшло подання 51 народного депутата щодо офіційного тлумачення положення статті 155-ї Конституції щодо "наступної чергової сесії Верховної Ради" для визначення кінцевого терміну ухвалення змін до Основного закону в частині децентралізації.

Як відомо, вчора ВР ухвалила закон про внесення змін до статті 149 Регламенту Верховної Ради, що дозволяє у разі нерозгляду на наступній черговій сесії змін до Конституції у другому читанні розглядати їх на наступній за нею черговій сесії, фактично змінивши передбачену Конституцією процедуру внесення змін до Основного закону.

Віце-спікер парламенту Оксана Сироїд повідомила, що фракція «Самопоміч» буде оскаржувати сьогоднішнє рішення ВР й вимагатиме його скасування, бо вважає «подібні зміни регламенту шахрайством і ганебною практикою». Лідер радикалів Олег Ляшко звинуватив народних депутатів, які підтримали закон про внесення змін до Регламенту ВР, в «антиконституційному перевороті». Натомість голова ВР Володимир Гройсман переконаний, що внесення змін до Регламенту ВР, які дозволяють продовжити строки розгляду змін до Конституції, не несуть у собі жодних негативних наслідків чи загрози державності України.

В той же день Президент Петро Порошенко підписав закон, що викликав обурення нардепів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-