Справа Савченко: Від захисту вимагають тільки

Справа Савченко: Від захисту вимагають тільки "російських" доказів

Укрінформ
На засіданні у справі української льотчиці та народного депутата Надії Савченко в Донецькому міськсуді Ростовської області суд відмовив у залученні до справи висновків експерта захисту з відео Євгена Тимко.

Трансляцію процесу веде портал Медиазона.

«Процедура його (висновки експертизи - Ред.) отримання незаконна, ми вже це обговорювали. Іноземний громадянин без дозволу на роботу не може здійснювати на території Російської Федерації будь-яку діяльність навіть безоплатно. Перевірити, чи отримував він гроші чи ні, неможливо, тому законодавець прийняв відповідні закони, що захищають трудову діяльність громадян», - так формально аргументував головуючий суддя Леонід Степаненко.

Адвокат Марк Фейгін у цьому зв'язкузробив висновок, що тактика суду на процесі Савченко зрозуміла: «Давати говорити захисту, не чинити свавілля, але жодного письмового доказу не долучати»

Услід за цим суд відмовив у залученні до справи іншого висновку Тимко, підготовленому не на території РФ, в Києві. Тут привід був інший: «Захисники мають право збирати докази, але тільки на території РФ». Цей аргумент ще більш абсурдний, тому що в провину Савченко ставляться події, що відбувалися на території України, в Луганської області. Надія Савченко негайно відреагувала: «Ви розумієте різницю, так? Обвинувачення може по всьому світу шукати докази, а ми тільки по Росії».

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі звинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її утримання під вартою. За час голодування Надія дуже змарніла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-