Стець: треба самим почати позитивні зміни, не чекаючи їх згори

Стець: треба самим почати позитивні зміни, не чекаючи їх згори

Укрінформ
Минув той час, коли за людей все вирішувала держава, а їм залишалося чекати поки за них усе вирішать і зроблять.

Про це міністр інформаційної політики України Юрій Стець сказав в інтерв'ю 112 каналу, коментуючи резонансний виступ Святослава Вакарчука після нагородження його орденом Свободи в Адміністрації Президента.

"Очевидно, таким чином Святослав відновлює свою політичну кар'єру, оскільки він був народним депутатом... Коли він говорить, що люди тримаються за посади, то я нагадаю свій вчинок -  і мені цікаво, що скаже тоді Святослав. Коли я рік тому обіцяв, що я зроблю певні кроки, реалізую певні програми і подам у відставку, що я і зробив. Тому це в певній мірі заперечує те, що він говорить", - зазначив міністр.

"Але багато акцентів, які він поставив, є правильними - і це те, з чого ми почали (інтерв'ю - ред.): чи є якісним діалог влади із суспільством? - ні. Водночас очікування, що прийде якийсь космонавт, маг, який усе зробить, вони є несправедливими - у першу чергу по відношенню до себе. Коли ми хочемо, щоб не було хабарництва, корупції... то хтось же дає ці хабарі. Тоді в мене питання до нас всіх - давайте не чекати, коли прийде "волшебник на голубом вертолете", давайте зробимо самі, в першу чергу не давати хабарі", - пояснив політик.

"Проблема в тих 70 роках, коли три покоління, коли за людину все вирішувала держава, а людина просто мала жити в цій колії. Від цього треба відходити, але всьому суспільству. Жодної надлюдини в природі не існує. А історія всіх суспільств показує інше: коли суспільство починає хворіти, воно хворіє все, і коли одужує - одужує все", - переконаний він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-