Сироїд: Росія докладає значних зусиль, щоб розділити українців

Сироїд: Росія докладає значних зусиль, щоб розділити українців

Укрінформ
Москва сьогодні докладає максимальних зусиль в інформаційній сфері, щоб розділити українців. Українці, а також друзі України, мають робити усе можливе для того, щоб доносити правду про події в Україні за кордоном.

На цьому наголосила заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд під час відзначення Дня Соборності України у Варшаві, повідомляє варшавський кореспондент Укрінформу.

“Роль наших партнерів, наших сусідів (України – ред.) є визначальною. Це є місією правди, адже наша єдність залежить великою мірою від того, що про нас будуть знати за межами України і як вони використовуватимуть цю інформацію. Ви знаєте, скільки зусиль сьогодні докладає Росія для того, щоб лише інформацією нас (українців – ред.) розділити. Тому, я звертаюся до кожного з вас: я хочу, щоб ви були носіями цієї єдності, носіями цієї правди про Україну”, - наголосила Сироїд.

Вона підкреслила, що до розуміння єдності і неподільності України кожен українець йшов своїм шляхом. Нового наповнення ці визначення набули після першого Майдану і згодом – Революції Гідності.

“Після цього гімн України і прапор України набули нового змісту, і це “Єдина Україна” набуло іншого змісту”, - констатувала Сироїд.

За її словами, зараз на сході України триває боротьба “за серця тих людей, які залишилися на окупованих територіях”.

“Але ця боротьба ще не завершилася. Хоча це дуже драматично, але думаю, що це було неминуче: нас надто довго змушували утверджувати те, що ми українці, і захищати це. Тому, ми просто повинні прийняти цей виклик йти цим шляхом до моменту, коли ми не завершимо єднання України”,- наголосила віце-спікер.

Українська громада у Польщі, українські дипломати, заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд, духовенство, а також представники ЗМІ взяли участь у богослужінні на честь Дня Соборності України у храмі святого Яна Клімака, а також вшанували пам'ять воїнів УНР, похованих на Вольському кладовищі Варшави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-