У ГПУ пояснили

У ГПУ пояснили "зникнення" чиновників Януковича з розшуку Інтерполу

Укрінформ
Розшук Інтерполом українських екс-високопосадовців режиму Віктора Януковича не зупинений, а заблокований.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко, повідомляє Укрінформ.

«Окремі колишні чиновники режиму Януковича, які сьогодні переховуються від українських правоохоронців та знаходяться у базі Інтерполу, скористалися цим правом (оскаржити розшук. - Ред.), їхні адвокати подали заяву про те, що вони начебто переслідуються Україною з політичних мотивів. З розшуку вони у зв'язку із цією скаргою не зняті, але, відповідно до правил Інтерполу, з цього моменту їх картка, інформація, яка розміщувалася на сайті Інтерполу, є заблокованою. Не знятою, а заблокованою», - наголосив Куценко.

За його словами, після того як скарга буде розглянута та буде ухвалене рішення, інформація або відновиться або буде знята, «якщо вони доведуть нашим колегам з Інтерполу, що їх дійсно переслідують з політичних мотивів».

Прокурор ГПУ нагадав, що загалом у списку Інтерполу було 18 прізвищ високопосадовців, яких підозрюють у скоєнні економічних злочинів та використанні службового становища задля власного збагачення, але скарги подано не усіма ними, а лише деякими колишніми чиновниками.

Нагадаємо, у п'ятницю у ЗМІ з'явилася інформація про те, що з офіційного сайту Інтерполу зникли дані про розшук майже всіх екс-високопосадовців режиму Януковича, які знаходилися в міжнародному розшуку: екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова, колишньої очільниці Міністерства охорони здоров'я Раїси Богатирьової, бізнесмена Сергія Курченка, міністра фінансів уряду Азарова Юрія Колобова та колишнього нардепа та близького соратника Януковича Юрія Іванющенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-