Портнов похвалився зняттям санкцій і вже готовий отримати компенсацію

Портнов похвалився зняттям санкцій і вже готовий отримати компенсацію

Укрінформ
Колишній заступник голови Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що сьогодні набуло чинності рішення Європейського суду, якими введення проти нього санкцій визнано протиправним.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні канцелярія Суду у Люксембурзі повідомила, що Рада Євросоюзу в установлені строки не подала апеляційну скаргу і рішення Суду ЄС від 26 жовтня 2015 року, який визнав протиправними всі рішення Ради ЄС про введення відносно мене міжнародних санкцій, набуло законної сили. Нагадаю, що Суд Євросоюзу в Люксембурзі, після аналізу звинувачень на мою адресу української влади, позиції посла ЄС в Україні та актів Ради ЄС, визнав такими, що суперечать європейським стандартам рішення Ради ЄС, повністю скасував санкції і Євросоюз зобов'язав виплатити мені понесені у цей період витрати", - пише він.

Портнов наголосив, що сьогодні це рішення стало джерелом міжнародного права і може офіційно використовуватися як прецедент у судових справах проти Євросоюзу заявниками з різних країн світу.

"Вважаю, що за цю юридичну поразку чиновники Євросоюзу повинні бути вдячниим українським прокурорам, міністру юстиції та своєму Послу в Україні Яну Томбінському, який прийняв активну участь у координації дій з українськими чиновниками, розповсюдженні неперевірених даних та ініціюванні санкцій. Тепер через легковажність і недбалість зазначених осіб Євросоюзу буде важче відстоювати в суді ЄС свою позицію з іншими суб'єктами, на яких накладені міжнародні санкції", - заявив політик.

Він додав, що направив в Брюссель повідомлення з реквізитами рахунку в українському банку, куди Раді Євросоюзу потрібно перерахувати гроші за рішенням люксембурзького суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-