Путін звинуватив Леніна в розвалі Радянського Союзу

Путін звинуватив Леніна в розвалі Радянського Союзу

Укрінформ
Президент РФ різко висловився щодо результатів діяльності та ідей вождя революції Володимира Леніна, які, на думку Путіна, призвели до руйнування історичної Росії.

Таким чином він відповів голові Курчатівського інституту Михайлу Ковальчуку, пише Інтерфакс. Той на засіданні президентської Ради з питань науки та освіти процитував вірш Бориса Пастернака "Висока хвороба", у якій він аналізує Жовтневу революцію і говорить про Леніна: "И вот, его увидев в яви, я думал, думал без конца об авторстве его и праве дерзать от первого лица".

"Ответ такой: он управлял теченьем мысли и только потому - страной", - продовжив Ковальчук, запропонувавши і в науковому середовищі "знайти такі організації, які повинні керувати течією думки в конкретних напрямках".

"Керувати плином думки це правильно, треба тільки щоб ця думка привела до правильних результатів, а не як у Володимира Ілліча. А то в кінцевому підсумку ця думка призвела до розвалу Радянського Союзу, от до чого. Там багато було таких думок: автономізація і так далі. Заклали атомну бомбу під будинок, який називається Росією, вона і рвонула потім. І світова революція нам не потрібна була. От така думка там", - сказав Путін, завершуючи засідання президентської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-