Варшава наполягає, щоб ЄС врахував

Варшава наполягає, щоб ЄС врахував "мільйон українців у Польщі"

Укрінформ
Польща хоче, щоб фактор перебування близько мільйона українців на території Польщі було враховано у загальноєвропейській дискусії щодо міграційної кризи в Європі.

Про це під час прес-конференції у Варшаві заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Якщо ми говоримо про європейську солідарність щодо людей, які шукають кращого життя, факт, що Польща прийняла на своїй території мільйон українців, має також бути врахований у загальноєвропейській дискусії щодо кризи емігрантів і біженців”,- заявив Ващиковський.

Він констатував, що в Європі повинні враховувати факт, що Польща прийняла “велику групу людей не лише з південних напрямів, а насамперед – зі сходу”.

Міністр підкреслив, що українці “у більшості випадків” прибули до Польщі через побоювання щодо ситуації в Україні. “Значна частина прибула з територій, охоплених конфліктом, інші прибули у пошуках кращого життя”,- висловив думку глава польської дипломатії.

Нагадаємо, глава польського уряду Беата Шидло під час дискусії в Європарламенті у вівторок сказала, що Польща прийняла в себе "близько мільйона біженців" з України.

У середу посол України в Польщі Андрій Дещиця спростував слова прем’єр-міністра РП, зауваживши, що в Польщі немає біженців з України, є близько мільйона українців - трудових мігрантів, які не отримують від Польщі жодної соціальної допомоги, а, навпаки, сприяють розвитку економіки РП.

За даними Управління з питань іноземців Польщі, в 2015 році лише двоє громадян України отримали статус біженця. При цьому польські консульські установи в Україні торік видали громадянам України загалом майже 930 тис. віз, що майже на 100 тис. більше, ніж у 2014 році (понад 833 тис.).

Чинний польський уряд виступає проти автоматичного розподілу квот на біженців між країнами ЄС і налаштований дуже скептично щодо прийому нелегальних мігрантів з півдня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-