Українцям простіше отримати польську візу, ніж статус біженця - Шидло

Українцям простіше отримати польську візу, ніж статус біженця - Шидло

Укрінформ
Статус біженця на сьогодні у Польщі отримати дуже складно, а тому українці віддають перевагу візам. Польща завжди радо надає і продовжуватиме надавати допомогу і підтримку українцям.

Про це під час прес-конференції у Варшаві заявила глава польського уряду Беата Шидло, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

"Ми сьогодні маємо в Польщі такий закон, що українцям легше отримати візу ніж статус біженця. В даний момент у Польщі дійсно перебуває, проживає і працює близько мільйона громадян України. Я задоволена, що Польща може їм допомогти і напевно завжди допомагатиме усім, хто очікуватиме на цю допомогу, допомогу тим, хто захоче тут знайти притулок, якщо вони потребуватимуть такого притулку",- заявила Шидло.

Водночас, вона натякнула, що слово "біженці" по відношенню до українців в Польщі застосовували також представники попереднього уряду Польщі чи представники Європарламенту від інших країн.

Нагадаємо, глава польського уряду Беата Шидло під час дискусії в Європарламенті у вівторок сказала, що Польща прийняла до себе "близько мільйона біженців" з України.

У середу посол України в Польщі Андрій Дещиця спростував слова прем’єр-міністра РП, зауваживши, що в Польщі немає біженців з України, є близько мільйона українців - трудових мігрантів, які не отримують від Польщі жодної соціальної допомоги, а, навпаки, сприяють розвитку економіки РП.

Згодом речник уряду РП Рафал Бохенек уточнив, що прем’єр Шидло мала на увазі велику кількість українців, які через кризу на сході України почали упродовж двох останніх років масово прибувати до Польщі, хоча вони формально й не мають статусу біженця.

За даними Управління з питань іноземців Польщі, в 2015 році лише двоє громадян України отримали статус біженця. При цьому польські консульські установи в Україні торік видали громадянам України загалом майже 930 тис. віз, що майже на 100 тис. більше, ніж у 2014 році (понад 833 тис.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-