СБУ: Рубан не уповноважений вести переговори щодо полонених

СБУ: Рубан не уповноважений вести переговори щодо полонених

Укрінформ
Об'єднаний центр з полонених і заручників при Службі безпеки України є єдиним уповноваженим органом, який відповідає за звільнення полонених українців.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"У Службі безпеки створено Об'єднаний центр з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих в районі проведення антитерористичної операції. Сьогодні лише цей Центр уповноважений Службою безпеки від її імені вести перемовини про звільнення, робити заяви", - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що керівнику "Офіцерського корпусу" Володимиру Рубану не надавалися повноваження вести будь-які переговори щодо звільнення українців.

"Останнім часом такий собі громадянин Рубан поширює заяви, що начебто він, як представник СБУ, проводив якісь переговори з можливого звільнення громадян України в Мінську та начебто обговорював там вірогідність їхнього обміну на російських військовослужбовців. Рубану не надавалися жодні доручення чи повноваження вести будь-які переговори щодо звільнення громадян України. Тривалий час він безпідставно називає себе "генералом" спецслужби, з його слів так його представляють і окремі ЗМІ. Це також не відповідає дійсності", - наголошують в Службі безпеки.

СБУ також повідомляє, що продовжує роботу зі звільнення заручників: "На сьогодні уже вдалося звільнити 2998 осіб. У неволі насильно утримуються ще 131. Тривають важкі переговори про обмін у форматі "усіх на усіх", передбачений Мінськими домовленостями".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-