Україна засудила теракт у Сомалі

Україна засудила теракт у Сомалі

Укрінформ
Україна засуджує терористичний напад на військову базу миротворчої місії Африканського Союзу в Сомалі (AMICOM), що призвів до численних жертв серед миротворчого персоналу.

Про це повідомляє сайт МЗС України.

«Україна як ініціатор розробки Конвенції з безпеки персоналу ООН (1994 р.) та зв'язаного з нею персоналу, закликає до негайного вжиття ефективних заходів з метою запобігання у майбутньому нападів на миротворчий персонал на території Сомалі і притягнення винних до відповідальності», - йдеться у заяві МЗС..

Міністерство підкреслює, що теракти є неприйнятними, проти кого б вони не спрямовувалися.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що загибель миротворців, покликаних принести мир на землю Сомалі і спокій у сусідні країни, є особливо цинічним і кричущим викликом безпеки для Східноафриканського регіону та усієї світової спільноти.

«У цьому зв'язку Україна, як непостійний член Ради Безпеки ООН, підтримує активне обговорення Радою діяльності АМІСОМ ситуації в Сомалі, а також заходів із посилення безпеки миротворців. Висловлюємо щирі співчуття Уряду Кенії, родинам загиблих та бажаємо якнайшвидшого одужання пораненим», - зазначається в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, бойовики "Аш-Шабаб" напали на базу миротворчого контингенту сил Африканського союзу в південному Сомалі,у результаті загинули щонайменше 50 кенійських солдатів. Ворота бази протаранив начинений вибухівкою автомобіль, за кермом якого був терорист-смертник. Після цього на територію бази прорвалися бойовики та почали бій.

Фото: svoboda.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-