Після заяв РФ про нову

Після заяв РФ про нову "тишу" обстріли тільки посилюються - Геращенко

Укрінформ
Після заяв Росія про припинення вогню обстріли на Донбасі тільки посилилися.

Про це заявила у Фейсбуці уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі  Ірина Геращенко.

"У Відні проходить Рада ОБСЄ, перша за головування Німеччини, однієї з ключових країн нормандського формату. Головуючий , міністр закордонних справ Німеччини пан Штанмайєр, вчора зробив оптимістичні заяви, щодо російських заяв в Мінську про припинення вогню і заяв бойовиків про звільнення заручників, яке має відбутися днями. Що ж відбувається в цьому напрямку в реальності? Після заяв РФ припинення вогню обстріли на Донбасі тільки посилилися і два дні ОБСЄ фіксують не просто брутальні порушення бойовиками режиму тиші, а ще й виступили з заявою, що ті їх не пускають на гарячі точки, й приміряють силу вже до представників ОБСЄ", - пише вона.

А щодо заручників, то, за словами Геращенко, "ми передали всі списки і пропозиції ще 6 січня, продублювали їх на останній зустрічі в Мінську ..і досі чекаємо відповіді".

"Росія несе повну відповідальність за дії бойовиків. Це чудово розуміють і в Німеччині, і в ОБСЄ, і в усьому світі. І невиконання ними публічно даних обіцянок - це буде повна відповідальність і самого Кремля, який тепер у Мінську представляє один із лідерів "Единой России", діючий член Радбезу РФ, і їх ОРДО - ОРЛОвських маріонеток", - заключила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-