В ОБСЄ розказали, як бойовики вклали їх обличчям у сніг

В ОБСЄ розказали, як бойовики вклали їх обличчям у сніг

Укрінформ
Бойовики на Донбасі залякують спостерігачів ОБСЄ і обмежують свободу їх пересування.

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг під час скайп-брифінгу в четвер із Соледара, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За кілька годин до обміну вогнем із забороненої зброї (в районі Горлівки - ред.) спостерігачі СММ були в цьому районі. Вони здійснювали загальний моніторинг ситуації, включаючи відведення озброєння. Невдовзі після 10:00 спостерігачів СММ під прицілом зброї змусили вийти з автомобілів озброєні члени так званої «ДНР». Їх руки агресивно завели за спину і змусили розвести ноги, коли вони лежали обличчям на снігу. Після цього їх під прицілом відвели у сусідню будівлю", - сказав він.

Хуг назвав такі дії неприпустимими, особливо в контексті того, що співробітники СММ відчували загрозу своєму життю через відверто агресивні дії.

«Що гірше, так це те, що цей напад не був якимось проявом недисциплінованості певних індивідів, які діють поза рамками наказів керівництва. Навпаки, це був цілеспрямований, добре скоординований насильницький напад на спостерігачів», - підкреслив він.

За словами Хуга, такі дії прямо порушують мандат СММ, наданий усіма країнами-членами ОБСЄ.

«Наша свобода пересування, передбачена нашим мандатом і Мінськими домовленостями, постійно порушується, зокрема, з боку так званих «ДНР» та «ЛНР». Тільки у період з 5 по 11 січня нам заважали пересуватися 22 рази, і більшість цих випадків сталася в районах, неконтрольованих урядом», - зазначив він.

Хуг також навів приклад, як бойовики «ЛНР» заважали ОБСЄ потрапити в місто Свердловськ Луганської області.

«Упродовж чотирьох тижнів так звана «ЛНР» забороняла доступ до Свердловська спостерігачам ОБСЄ, говорячи, що там проходить так звана поліцейська операція, різдвяна ялинка у центрі міста замінована», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-