Порошенко розповів, на що передусім підуть оборонні кошти

Порошенко розповів, на що передусім підуть оборонні кошти

Укрінформ
У Державному бюджеті-2016 на Збройні сили виділили 57 мільярдів гривень або 2,5% ВВП.

Про це заявив у понеділок Президент Петро Порошенко під час спілкування із воїнами-артилеристами в Тернополі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це максимум, що може зробити українська економіки та платники податків. Але це покриває мінімальні потреби армії. 2016 рік мною оголошений Роком Повітряних сил. У контексті цього передбачається провести повну реорганізацію та значне підвищення ефективності Повітряних Сил, і в першу чергу це стосується протиповітряної оборони. Ми повинні не тільки відновити озброєння та техніку у ППО, а й навчити людей користуватися нею», - сказав Порошенко.

Водночас, за його словами, протягом року реформуватимуться не тільки Повітряні сили.

«Ми не забуваємо і про артилерію. Саме вона продемонструвала ефективне освоєння найсучасніших зразків артилерії...», - зазначив Глава держави. 

Велика увага, як наголосив Президент, приділятиметься новоствореним силам спеціальних операцій, відновленню бойового складу Військово-Морських сил України, розвитку високомобільних десантних військ.

Порошенко також підкреслив, що у 2016 році передбачається завершити формування нових і оптимізацію та нарощення бойових можливостей існуючих військових частин. За рівнем підготовки планується тримати у стані боєготовності близько 200 військових частин та підрозділів. За словами Президента, проведення інтенсивної бойової підготовки визнано пріоритетом у фінансуванні всіх родів та видів Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-