Ухвалення бюджету не гарантує транш МВФ - Яресько

Ухвалення бюджету не гарантує транш МВФ - Яресько

Укрінформ
Прийняття Верховною Радою державного бюджету України на 2016 рік є передумовою надання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду, однак не є стовідсотковою гарантією.

Про це на брифінгу сказала міністр фінансів Наталія Яресько, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ухвалення бюджету є передумовою надання нового траншу Міжнародного валютного фонду. Він ще не є гарантією надання цього траншу. Адже під час переговорів щодо бюджету у Верховній Раді в наш пакет законодавства було внесено низку змін, і вони потребують окремого узгодження з Міжнародним валютним фондом", - сказала Яресько.

За словами міністра фінансів, у МВФ можуть виникнути питання щодо окремих змін в Податковому кодексі та бюджеті. "Я повністю не впевнена, що ці всі зміни будуть узгоджені. Є питання і про зміни у видатковій частині, є зміни й у податковій частині. Очевидно, що є питання й по структурних реформах поза межами бюджету, які є частиною нашої програми з МВФ. Я маю на увазі й антикорупційні дії, і реформи в охороні здоров'я, в освітній сфері та пенсійну реформу", - наголосила Яресько.

Також вона зауважила, що Фонд надасть свої висновки щодо самого держбюджету вже в наступному році. "Наразі обговорити зміни з МВФ просто немає з ким. До 1 січня в них період відпусток. Однак, ми будемо з ними обговорювати доти, доки ми не знатимемо, чи вважатиме МВФ цей бюджет ухваленим без таких змін, що раніше обговорювалися", - зазначила міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-