У Мінфіні вірять, що таки отримають від МВФ транші-2015 -

У Мінфіні вірять, що таки отримають від МВФ транші-2015 - "два в одному"

Укрінформ
У Міністерстві фінансів України допускають, що два транші МВФ по 1,7 млрд доларів, які Україна так і не отримала в 2015 році, будуть об'єднані. Рішення про це може бути прийняте на початку 2016 року.

Про це заявив заступник міністра фінансів Артем Шевальов в інтерв'ю "Апострофу".

«Успішне продовження програми, на яке ми розраховуємо, дасть змогу нам вести розмову про об'єднання траншів на початку 2016 року. Але для цього потрібно зробити все необхідне для того, щоб залишитися у  програмі МВФ», - сказав Шевальов.

За словами заступника міністра, за результатами бюджетного процесу цілком можливо, що буде прийнята нова версія меморандуму з МВФ.

«Проект нової редакції меморандуму співпраці з МВФ змінюється. Його переглядали досить суттєво вже двічі. У вересні була одна версія, а наприкінці жовтня - вже оновлена. За результатами бюджетного процесу цілком можливо, що буде ще одна версія меморандуму. Жорсткий меморандум означає, що ми чогось не зробили. Але ми прийняли бюджет, який дозволяє нам залишатися у програмі», - заявив він.

Шевальов припустив, що в оновленому меморандумі будуть пункти про пенсійну реформу. Можливо, буде зроблено акцент на боротьбі з корупцією у сфері діяльності антикорупційного бюро і антикорупційної прокуратури. Крім того, на думку заступника міністра, МВФ продовжить підтримку проекту енергосубсидій.

«У меморандумі, скоріше за все, будуть пункти про пенсійну реформу, оскільки ми поки що не зробили тих рішучих кроків, які були передбачені в лютневому меморандумі. По енергосубсидіях процес іде досить ефективно, і в новому варіанті меморандуму цей напрям буде, мабуть, підтримуватися. Скоріш за все, буде зроблено акцент на боротьбі з корупцією у сфері діяльності антикорупційного бюро і антикорупційної прокуратури. Зокрема, щодо достатнього бюджетування цих структур і забезпечення їх нормальної роботи», - сказав він.

Щодо цілей, на які витрачатимуться кошти МВФ, то заступник міністра фінансів припустив, що незначна їх частина надійде до бюджету, всупереч попередній домовленості про те, що всі кошти Фонду спрямовуватимуться на поповнення резервів НБУ.

«Спочатку була домовленість про те, що всі транші в 2016 році підуть в НБУ. Зараз це вторинне технічне питання. Ми вважаємо, що підтримка резервів потрібна, але, можливо, ми говоритимемо про те, щоб певна сума пішла до бюджету. Думаю, що незначна», - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-