Яценюк розповів, які санкції Україна вжила проти Росії

Яценюк розповів, які санкції Україна вжила проти Росії

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розповів, що з березня 2014 року Україна запровадила ряд секторальних та індивідуальних санкції проти РФ, подала позови до міжнародних судів проти держави-агресора.

Про це Яценюк заявив після вимоги народних депутатів прозвітувати про санкції, які Україна вже застосувала проти Російської Федерації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що було зроблено за два роки проти держави-агресора, а саме Російської Федерації? Урядом України був внесений до парламенту законопроект про санкції. Вперше в історії України з'явився механізм застосування санкцій. У вересні минулого року Кабмін схвалив перелік секторальних та індивідуальних санкцій проти РФ. Рада нацбезпеки і оборони указом Президента України вводить секторальні та індивідуальні санкції проти декількох сотень російських компаній та фізичних осіб. Уряд України подає декілька позовів до Євросуду з прав людини проти РФ за незаконну анексію Криму", - сказав Яценюк.

Він також зазначив, що незаконна анексія Криму була засуджена резолюцією ООН у кількості 100 держав.

"Державні компанії вже подали позови проти Російської Федерації за нанесення відповідних збитків. Компанія НАК "Нафтогаз України" подала два позови до Стокгольмського арбітражного суду... Ми фактично відмовились від російської газової монополії на території України", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що Україна закрила авіаційний простір для всіх російських авіакомпаній і літаків. Так, Україна подала позов до Світової організації торгівлі проти РФ.

"Також Україна притягує Росію до відповідальності у Міжнародному суді ООН за порушення Конвенції про боротьбу з тероризмом", - додав Яценюк.

Він підсумував, що це тільки одна десята частина списку санкцій, які уряд зробив з метою захисту України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-