Порошенко ветував закон про роздержавлення ЗМІ

Порошенко ветував закон про роздержавлення ЗМІ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наклав вето на закон про роздержавлення друкованих засобів масової інформації і направив свої пропозиції до парламенту.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради. 

"Відповідно до частини другої статті 94 Конституції України повертаю зі своїми пропозиціями Закон України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" для повторного розгляду Верховною Радою України. Доповідатиме пропозиції Президента України під час розгляду зазначеного закону на пленарному засіданні Верховної Ради України Представник Президента України у Верховній Раді України С.Кубів", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, закон не передбачає зобов'язання реформованих державних і комунальних друкованих засобів масової інформації щодо збереження мови видання. 

"За такого підходу є ризик зменшення кількості видань державною мовою. В умовах інформаційної агресії питання захисту мовно-інформаційного простору України набуває особливого значення", - зазначається у повідомленні.

Крім того, законом встановлюється, що друковані засоби масової інформації, що здійснюють офіційне опублікування нормативно-правових актів Президента України, а також механізм реалізації положень про офіційне опублікування та набрання чинності такими нормативно-правовими актами визначаються законом (частина друга статті 1). Це положення набирає чинності з 1 січня 2016 року. 

"З метою запобігання виникненню з дня набрання чинності наведеною нормою закону (тобто з 1 січня 2016 року) законодавчої невизначеності у питанні порядку офіційного опублікування та набрання чинності указами Президента України пропоную частину другу статті 1 закону, що надійшов на підпис, присвятити виключно питанням визначення сфери дії цього закону (що й випливає з назви статті 1)", - йдеться у пропозиціях.

Зокрема, Порошенко запропонував додати до закону норму про те, що питання оприлюднення в друкованих ЗМІ офіційних документів, зокрема Верховної Ради, Президента, Кабінету міністрів, цим законом не регулюються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-