У МЗС прокоментували торгівельні ревнощі Путіна

У МЗС прокоментували торгівельні ревнощі Путіна

Укрінформ
Указ Президента РФ Володимира Путіна про призупинення дії ЗВТ у рамках СНД з Україною порушує всі норми міжнародного права.

Про це під час брифінгу заявила заступника міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Президент Путін видав Указ, яким призупинив дію ЗВТ у рамках СНД з Україною, тим самим він порушив усі канони міжнародного права», - сказала Зеркаль.

За її словами, у понеділок, 21 грудня, запланована тристороння зустріч на рівні міністрів щодо подальшої долі економічної співпраці між Україною, ЄС та Росією у зв'язку з приєднанням України до зони вільної торгівлі з Євросоюзом. "Ми збираємось з'ясовувати, як ми житимемо далі", - зауважила заступник міністра.

Крім того, вона розповіла, що протягом досить тривалого часу відбулося 15 раундів технічних консультацій, 5 раундів міністерських зустрічей, на яких обговорювалося питання щодо того, як зняти занепокоєння РФ у зв'язку з приєднанням України до ЗВТ з ЄС.

"Це були технічні консультації, які відбувалися по трьох основних блоках - технічні бар'єри у торгівлі, санітарні та фітосанітарні проблеми й питання митного співробітництва. Кожного разу ми намагалися надати якнайширшу відповідь росіянам на їх занепокоєння, але їх занепокоєння не пов'язані з економічною площиною, це виключно політична реакція», - наголосила Зеркаль.

Путін припинив з 1 січня 2016 року дію договору про зону вільної торгівлі щодо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-