МЗС: Жодних нових візових вимог від ЄС не буде

МЗС: Жодних нових візових вимог від ЄС не буде

Укрінформ
Звіт Єврокомісії щодо виконання Україною Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС є остаточним і жодні додаткові вимоги Києву не висуватимуться.

Про це на брифінгу заявила заступника міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Усі ці спекуляції, які зараз відбуваються з інтерпретацією цих зобов'язань України, взятих відповідно Президентом і Прем'єром, не мають нічого спільного з тим, що зазначено у звіті... Звіт є фінальним, жодних додаткових звітів уже не буде. Ми продовжуємо працювати виключно в режимі спільних органів, які передбачені відповідно до Угоди про Асоціацію», - сказала Зеркаль.

Вона пояснила, що звіт Єврокомісії містить рекомендацію внести на розгляд Ради ЄС пропозиції про скасування вимоги щодо необхідності отримання громадянами України короткострокових віз для подорожей країнами-членами ЄС, а саме Шенгенської зони.

Віднині, за словами посадовця, ці рекомендації розглядатимуться спеціальним комітетом Єврокомісії, де проводитиметься діалог між представниками країн-членів ЄС з метою уточнення тих чи інших положень.

«Якщо виникає питання щодо того, що якась країна має сумнів щодо готовності України забезпечити, наприклад, безпеку кордонів, то це питання виноситься ще раз для того, щоб ця країна й Україна додатково з'ясували всі занепокоєння», - пояснила Зеркаль.

Вона зазначила, що після опрацювання цих питань рекомендації щодо скасування віз будуть передані до Ради ЄС та Європарламенту.

Нагадаємо, що 18 грудня Європейська комісія підтвердила виконання Україною всіх критеріїв Плану дій візової лібералізації. Доповідь передбачає рекомендацію ЄС скасувати візи для громадян України без жодних попередніх умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-