Порошенко: Із Євросоюзом нам вдалося розставити всі крапки над

Порошенко: Із Євросоюзом нам вдалося розставити всі крапки над "і"

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прокоментував рішення Європейського Союзу щодо безвізового режиму з Україною та продовження секторальних санкцій щодо Російської Федерації.

Про це йдеться в зверненні Глави держави, оприлюдненому президентською прес-службою.

"Вчорашні переговори в Брюсселі, зараз я вже можу про це сказати, були дуже непростими… Та мені і моїй команді вдалося остаточно розставити всі крапки над "і". Я щиро вдячний нашим європейським партнерам, Верховній Раді, уряду, дипломатам, українському громадянському суспільству та всьому Українському народу за наші спільні зусилля", - наголосив Порошенко.

Він оцінив підсумковий звіт Єврокомісії щодо повного виконання Україною критеріїв безвізового режиму як величезну перемогу для українців.

"Разом ми вибороли для громадян України заслужене право на вільні безвізові поїздки до країн Євросоюзу. Вони стануть реальністю вже наступного року. Сьогоднішнє рішення Єврокомісії, крім того, що дає зелене світло запровадженню безвізового режиму, є сигналом про визнання реформаторських зусиль України", - зазначив Президент.

За його словами, "безвізовий забіг" тривалістю в сім років став випробуванням для України.

"У справі боротьби з корупцією, запуску абсолютного нової антикорупційної системи в Україні – це був справжній спринт. Попереду в нас не менш складні виклики. Реформи в рамках візової лібералізації – це лише тренувальний забіг, якщо порівнювати з реалізацією завдань у рамках політичної асоціації та зони вільної торгівлі з ЄС. Вона почне працювати з 1 січня 2016 року, як би хто не намагався нас зупинити", - підкреслив Глава держави.

Щодо санкцій проти Росії, Президент відзначив солідарність ЄС із Україною.

"У питанні санкцій щодо Російської Федерації Європейський Союз продовжує пліч-о-пліч з нами захищати наш український суверенітет, незалежність та територіальну цілісність", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-