Гройсман пояснив, навіщо Донбасу особливе самоврядування

Гройсман пояснив, навіщо Донбасу особливе самоврядування

Укрінформ
Голова ВР Володимир Гройсман наполягає, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, про що записано у проекті змін до Конституції в частині змін до централізації, необхідні, аби мати змогу реінтегрувати і відбудувати Донбас.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Рада», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Там (у проекті змін до Конституції - ред.) написано про те, що будуть задіяні особливості місцевого самоврядування. Очевидно, Донбас розвалений, злодії, м'яко кажучи, вони ж усе розвалили, усе, що тільки могли, тобто ті, хто його окупував, бандформування. Треба буде відновлювати Донбас, тому в певних районах можуть бути певні особливості урядування - можливо, інша податкова система чи щось інше. Невже не зрозуміло, що особливості місцевого самоврядування - це особливості управління процесами на території окремих районів?», - зазначив Гройсман.

При цьому Голова ВР наголосив, що, зважаючи на вчорашню прес-конференцію, президент РФ Володимир Путін «просто розлючений тим, що саме таке формулювання і що воно має термін виконання законів».

Спікер також підкреслив, що думка про спеціальний статус окремих територій Донбасу є нав'язаною і не відповідає дійсності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-