Президент затвердив передання держреєстрації владі на місця

Президент затвердив передання держреєстрації владі на місця

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав закони щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Документом передбачено передачу органам місцевого самоврядування, місцевим держадміністраціям, нотаріусам та акредитованим суб’єктам повноважень з надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (за органами юстиції залишається державна реєстрація громадських формувань)", - йдеться у повідомленні.

Також внесені зміни до низки законодавчих актів України, спрямовані на реформування системи надання адміністративних послуг у цих сферах державної реєстрації.

Розподіл адміністративного збору за держреєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців визначено так: 40% надходжень такого збору спрямовується до Державного бюджету України, а 60% залишається у суб’єктів держреєстрації.

Крім того, Президент підписав зміни до закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Глава держави завізував внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування окремих адміністративних зборів, яким спрощуються умови ведення бізнесу. Цим документом передбачається здійснити перерозподіл надходжень державного та місцевих бюджетів у зв’язку з передачею від територіальних органів Міністерства юстиції органам місцевого самоврядування та місцевим держадміністраціям повноважень з надання адміністративних послуг у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та системи надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-