Реєстрацію за місцем проживання віддали в регіони

Реєстрацію за місцем проживання віддали в регіони

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, спрямований на децентралізацію надання окремих адміністративних послуг.

Відповідні зміни до деяких законодавчих актів щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адмінпослуг у четвер проголосував 251 народний депутат, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається в пояснювальній записці до закону, закон було розроблено з метою забезпечення доступності та належної якості публічних послуг шляхом оптимального розподілу повноважень між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади на різних рівнях адміністративно-територіального устрою за принципами субсидіарності та децентралізації, а також удосконалення процедур та умов надання адмінпослуг.

Закон,зокрема, відносить до повноважень органів місцевого самоврядування та місцевих держадміністрацій надання адмінпослуг, що мають найбільший попит серед жителів територіальних громад.

Так, органом місцевого самоврядування (виконавчим органом сільської, селищної або міської ради, сільському голові) надаються повноваження щодо реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання особи, ведення відповідного реєстру територіальної громади, що, на думку авторів, в результаті позбавить жителів необхідності збирати відповідні довідки про склад сім'ї та проживання, які необхідні при наданні соціальних та інших послуг.

Також законом передбачається спрощення процедури отримання інформації з Державного земельного кадастру.

Крім того, законом переглядаються окремі процедури реєстрації місць проживання. У цьому зв'язку скасовується необхідність отримання талону зняття з реєстрації, надається можливість відповідним посадовим особам виконавців послуг з управління (отримання) багатоквартирного будинку (гуртожитку), об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельного кооперативу подавати заяву про реєстрацію місця проживання особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-