Муженко сказав, через кого Сили спецоперацій опинилися під загрозою

Муженко сказав, через кого Сили спецоперацій опинилися під загрозою

Укрінформ
Начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що створення Сил спецоперацій опинилося під загрозою через безвідповідальність керівників структур військового відомства.

Про це заявив генерал армії - начальник Генштабу ЗС інтерв'ю виданню Фокус.

"Рік тому ми визначили завдання для управління Сил спеціальних операцій, яке сьогодні очолює Кривонос. Потрібно було створити концепцію і разом з іншими структурами Генштабу напрацювати правову базу. Але, на жаль, результатів цієї роботи я не дочекався", - зазначив він.

Начальник Генштабу нагадав, що наприкінці травня минулого року під час поїздки в Брюссель українська делегація погодила з командуванням СЗГ НАТО в Європі концептуальні підходи щодо створення національних сил спецоперацій.

"Я поставив ряд завдань полковнику Кривоносу. На жаль, процес ішов досить мляво, тому я його попередив: якщо не буде розроблена нормативна база ССО до кінця жовтня, то з першого листопада я візьму це питання під особистий контроль і братиму участь у процесі. В листопаді мені довелося прийняти рішення про створення окремої робочої групи. В результаті непрофесійного і несумлінного виконання своїх зобов'язань опинилася під загрозою і підготовка сил ССО іноземними інструкторами", - сказав він.

Водночас Муженко підкреслив, що при створенні таких структур, як ССО, публічне обговорення неприйнятне - з огляду на їх специфіку.

"Сили спеціальних операцій – це частина ЗСУ, і вони мають бути осторонь від будь-яких політичних процесів. У них, як у всіх ЗСУ, одне завдання – захист держави. Я за цивільний контроль, але проти того, щоб під тиском громадських і політичних організацій приймати рішення на догоду їхнім інтересам", - заявив генерал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-