Під новорічну ялинку Молдові обіцяють новий уряд

Під новорічну ялинку Молдові обіцяють новий уряд

Укрінформ
Почесний голова Демократичної партії Молдови Думітру Дьяков сподівається, що новий уряд країни буде затверджено до 31 грудня.

Про це він заявив за підсумками чергового раунду переговорів між демократами, лібералами і ліберал-демократами, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми (демократи – ред.) неодноразово заявляли, що відкриті для переговорів щодо нового уряду. Нам би хотілося якомога швидше вирішити це питання, і сподіваюся, що це станеться до 31 грудня», - наголосив Дьяков.

При цьому він зазначив, що успіх переговорів багато в чому залежить від позиції Ліберально-демократичної партії, яка наполягає на призначенні політично заангажованого глави уряду.

Нагадаємо, урядова кризу в Молдові почалася 29 жовтня після відставки уряду під керівництвом ліберал-демократа Валеріу Стрільця і розпаду правлячого Альянсу за європейську інтеграцію. Переговори про новий уряд ведуться між усіма парламентськими партіями, за винятком Партії соціалістів, яка наполягає на проведенні дострокових парламентських виборів.

Згідно з молдавським законодавством, на затвердження нового Кабінету міністрів парламенту відведено 45 днів.

Якщо за цей час уряд не буде затверджено, президент має право розпустити парламент і призначити дострокові парламентські вибори.

Фото: abcnews.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-