Росіяни готуються до відновлення масштабних боїв на Донбасі – розвідка

Росіяни готуються до відновлення масштабних боїв на Донбасі – розвідка

Ексклюзив
Укрінформ
Російсько-окупаційні війська на Донбасі намагаються спровокувати сили АТО до військових дій у відповідь з метою обвинувачення України у порушенні Мінських домовленостей.

Про це Укрінформу повідомили в ексклюзивному коментарі в Головному управлінні розвідки МОУ. 

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною з ризиками до відновлення активних бойових дій локального характеру. Після певного зниження інтенсивності вогню з боку противника на початку поточного тижня, російсько-терористичні війська знову збільшують кількість обстрілів позицій сил АТО", - зазначили у військовій розвідці. 

Наголошується, що дії окупантів мають на меті "підтримання постійної напруженості в зоні конфлікту для виснаження України та її Збройних Сил, а також провокування сил АТО до військових дій у відповідь в інтересах отримання підстав для звинувачень нашої держави у порушенні Мінських домовленостей".

"Водночас командування ЗС РФ продовжує підготовку до можливого відновлення більш масштабних бойових дій на Донбасі. Посилюються перші ешелони 1 та 2 армійських корпусів російських окупаційних військ на території України за рахунок повернення на передову мотострілецьких, танкових та артилерійських підрозділів. Поряд з цим, поблизу лінії зіткнення сторін приховано зберігаються важкі озброєння, заборонені Мінськими домовленостями", - заявили в ГУР.

Крім того, відмічається активізація мобілізаційних заходів противника на окупованих територіях України, а також нарощення системи матеріально-технічного та медичного забезпечення.

На сайті ГУР також оприлюднено схему управління Генеральним штабом ЗС РФ угрупованням російських військ на сході України:

Повний матеріал читайте скоро в аналітиці Укрінформу.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-