Документів про позичання $3 млрд у Росії не існує - Пинзеник

Документів про позичання $3 млрд у Росії не існує - Пинзеник

Укрінформ
Український уряд не брав на себе жодних кредиторських зобов'язань перед Російською Федерацією на 3 мільярди доларів, виданих за президентства Віктора Януковича.

Про це нардеп, доктор економічних наук Віктор Пинзеник сказав під час публічної лекції "Управління державними фінансами в умовах кризового та посткризового розвитку економіки України", відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу. 

"У нас немає жодних документів між урядами - Російської Федерації і України - про те, що ми позичали в них гроші. У нас є зобов'язання, оформлені через Ірландську біржу, щодо випуску єврооблігацій", - заявив Пинзеник.

"Я навіть трохи не розумію дискусій з цього приводу, бо російський борг - це приватний борг. Росія не позичала нам, як уряду, Росія вчепилась на хвіст українських євробондів", - додав Пинзеник.

Говорячи про можливість прийняття Україною умов Росії щодо реструктуризації зазначеного боргу на 3 млрд доларів, народний депутат звернув увагу, що ці умови залишаються невідомими, Росія і досі не озвучила їх.

"Росія запропонувала реструктуризувати борг, чи піде на це Україна? Я не знаю, що запропонувала (які умови. - Ред.) Росія, бо це невідомо. Є тільки заява про готовність реструктуризувати, але невідомо, про що йде мова", - сказав Пинзеник.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у Міністерстві фінансів України ще не отримували офіційних пропозицій від РФ про реструктуризацію боргу на 3 млрд доларів, які Україна має погасити в грудні цього року.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія запропонувала реструктуризувати платіж по боргу України на 2016-2018 роки - по 1 млрд дол. за рік. За його словами, це питання він уже обговорював з президентом США Бараком Обамою, також питання обговорювалося з міністром фінансів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-