Суд над Савченко готує вирок

Суд над Савченко готує вирок "під ялинку"?

Ексклюзив
Укрінформ
На сьогоднішньому засіданні у справі Надії Савченко суддя несподівано оголосив графік засідань на весь грудень, що може свідчити про курс Кремля на затягування процесу.

Про це розповів у ексклюзивному коментарі Укрінформу адвокат Марк Фейгін.

«В кінці сьогоднішнього засідання суддя зачитав графік засідань на весь грудень. І для мене, і для Надії Вікторівни це стало повною несподіванкою. Вона запитала у судді: що ж, він збирається її тут до Нового року тримати? На що була дивна відповідь, мовляв, це від суду не залежить: «Це питання до сторони захисту», і махнув рукою в мою сторону. При тому, що ми до оголошення своїх доказів ще не приступали», - розповідає Фейгін.

За його словами, ситуація виглядає ще більш дивно з урахуванням того, що графік на грудень було оголошено 11 листопада, коли до кінця місяця ще – 7 засідань, а це дуже багато. Тому поки однозначних коментарів Фейгін дати не може і всі припущення називає умоглядними: «Оприлюднення такого графіка так заздалегідь, з запасом – це може бути і чистою формальністю. А в реальності процес закінчиться раніше».

Але може бути, що за цим оголошенням стоїть реальний план щодо затягування процесу. «У цьому, другому, випадку привхідних обставин так багато, що будувати якісь припущення важко. Перше, що приходить в голову, - в Кремлі існує невизначеність у прийнятті остаточного рішення. І команда затягувати процес дана саме тому», - зазначив адвокат.

Цей варіант він назвав таким, що «виходить за межі звичайного»: «У нас же перед очима є приклад процесу Сенцова-Кольченка, який розвивався куди більш стрімко. А ми вже заходимо на четвертий-п'ятий місяць».

Графік засідань у грудні, оголошений суддею, виглядає традиційно - три засідання на тиждень: понеділок, середа, четвер. І так - аж до Католицького Різдва: 2, 3, 7, 9, 10, 14, 16, 17, 21, 23, 24 грудня.

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі звинувачення заперечує. Насправді, після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-