Заради

Заради "безвізового пакету" на депутатів можна й натиснути - Порошенко

Укрінформ
Кілька десятків депутатів, які не голосували за "безвізові" закони, не мають права позбавляти 45 мільйонів співгромадян можливості вільно подорожувати країнами ЄС, тому суспільству треба тиснути на них з метою їх ухвалення.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив  під час сесії запитань студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я абсолютно переконаний, що не мають права 40 чи 50 депутатів, які не голосують за ці закони, позбавляти 45 мільйонів громадян права на безвізову подорож до країн Шенгенської зони", - сказав Порошенко.

Він додав, що за це право дуже довго боролися і президент,  і команда українських дипломатів та урядовців.

"Вони вибороли це право. Саме тому нам не можна залишатися байдужими, нам треба забезпечити той тиск, який унеможливить неприйняття Верховною Радою декількох законів, які залишилися", - наголосив Глава держави.

Президент зазначив, що лідери європейських країн, як і всі політики, піклуються про рівень підтримки, про рейтинг і "все інше", а в умовах кризи мігрантів у ЄС  давати "потужні повідомлення" про готовність надати українцям безвізовий режим, як і обіцяли, може бути не просто не популярно, а небезпечно для політиків.

"Але за останній тиждень мені передзвонила велика кількість лідерів європейських країн і президент Європейської комісії лише задля того, щоб повідомити - ми збираємося тримати своє слово, зробіть те, що залежить від вас", - нагадав Порошенко.

Він підкреслив, що Європейський союз не винаходить якісь окремі вимоги для України щодо отримання безвізового режиму.

"Хотів би наголосити, що кожна країна, яка претендувала на безвізовий режим, пройшла цей шлях і  виконала всі ці умови - і щодо толерантності, і щодо боротьби з корупцією, і щодо прозорості, і щодо демократичності", - акцентував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-