ОБСЄ нарахували біля Донецького аеропорту 114 вибухів

ОБСЄ нарахували біля Донецького аеропорту 114 вибухів

Укрінформ
Ситуація на Донбасі залишається відносно спокійною, однак у районі Донецького аеропорту на цьому тижні зафіксовано багато вибухів.

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу в четвер в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На цьому тижні, як і в попередні тижні, ситуація була відносно спокійною, а випадки порушення режиму припинення вогню були у більшості випадків пов'язані із навчанням або розмінуванням. Водночас з неділі спостерігачі зафіксували значне збільшення випадків порушення режиму припинення вогню в районі Донецького аеропорту, жоден з яких не можна пов'язати з проведенням навчань або розмінуванням. Тільки у неділю там було зафіксовано 114 вибухів», - наголосив Хуг.

Він зазначив, що такі інциденти з порушенням перемир'я призводять до загибелі і завдання поранень, підтвердивши смерть двох українських військовослужбовців на Донбасі 27 і 30 жовтня.

«Зокрема, викликає занепокоєння, що щонайменше одна ракета системи «Град» була використана 2 листопада в районі населеного пункту Старомихайлівка», - сказав Хуг.

Він нагадав, що відповідно до Мінських домовленостей за кілька днів усі танки, артилерія калібром до 100 мм, міномети калібром до 120 мм мають бути виведені із 30-кілометрової зони безпеки по всій лінії зіткнення.

«Ми бачили багато невідповідностей у процесі відведення озброєнь на Сході України. Я закликаю сторони використати ці кілька днів для повного виконання зобов'язань», - сказав заступник голови СММ ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-