ЦВК сподівається на швидке розслідування погроз членам Комісії

ЦВК сподівається на швидке розслідування погроз членам Комісії

Укрінформ
Центральна виборча комісія буде дотримуватися принципової позиції у власних рішеннях щодо організації виборів в Україні і не піддаватиметься тиску.

В той же час ЦВК розраховує на швидке розслідування спробам впливати на членів Комісії, аж до погроз фізичної розправи, і на притягнення до відповідальності винних у таких погрозах, сказав у середу ввечері Голова ЦВК Михайло Охендовський під час зустрічі з делегацією Місії Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі зі спостереження за місцевими виборами в Україні.

"Позиція ЦВК ніколи не будується на догоду тій чи іншій партії, а завжди спрямована на виконання норм закону і захист виборчих прав громадян України. Але це ні в якому разі не може бути підставою чинити тиск на членів Комісії, а тим більше – вдаватися до прямих погроз фізичної розправи, які на минулому тижні отримала одна із членів Комісії. Ми продовжуємо сподіватись, що правоохоронні органи швидко проведуть розслідування цього випадку, а винні особи не зможуть уникнути відповідальності," - зауважив Голова ЦВК.

Охендовський також зазначив, що у членів Комісії не існує іншої альтернативи, ніж продовжувати виконувати свої обов’язки, попри системні спроби дискредитації Комісії в очах українського суспільства.

"На адресу членів ЦВК лунають навіть претензії щодо того, що інший орган - Верховна Рада України, - до цього часу не ухвалила рішення про звільнення 12 членів Комісії, семирічний строк повноважень яких сплив у червні 2014 року. Але ж це – очевидний абсурд та маніпуляція! За законом "Про Центральну виборчу комісію" і я, і мої колеги зобов’язані працювати до моменту звільнення. Відмова від виконання обов’язків може кваліфікуватися як бездіяльність та порушення присяги члена Комісії", - наголосив Голова ЦВК.

Під час розмови Глава Місії БДІПЛ ОБСЄ Каетана де Зулуета Овтрам висловила занепокоєння повідомленнями про тиск на членів ЦВК та інших виборчих комісій.

"Періодичний пресинг певних політичних сил, спрямований на Комісію, є дестабілізуючим фактором для всього виборчого процесу.", - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-