ЦВК покладає надії на

ЦВК покладає надії на "план Тарути" для виборців Маріуполя та Красноармійська

Укрінформ
Центральна виборча комісія покладає особливі надії на варіант рішення проблеми із проведенням голосування в Красноармійську і в Маріуполі, який був запропонований народним депутатом України Сергієм Тарутою.

Про це у середу ввечері заявив Голова ЦВК Михайло Охендовський під час робочої зустрічі з делегацією Місії Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі зі спостереження за місцевими виборами в Україні на чолі з Главою Місії Каетаною де Зулуетою Овтрам.

"Я особисто підтримую саме той варіант вирішення проблеми голосування на виборах в Красноармійську та Маріуполі, який запропонований народним депутатом України Тарутою. При цьому хотілося б сподіватися, що цей законопроект Верховна Рада зможе розглянути вже у четвер, ухваливши його одразу у цілому як закон. Це дасть можливість і відновити порушені виборчі права членів територіальних громад Красноармійська та Маріуполя, і своєчасно надрукувати виборчі бюлетені та передати їх дільничним виборчим комісіям, – сказав Охендовський.

Він розповів представникам ОБСЄ про звернення ЦВК до Верховної Ради з проханням знайти законодавче вирішення для аномальної ситуації, що склалася у зв’язку зі зривом голосування на місцевих виборах у містах Красноармійську та Маріуполі Донецької області. Охендовський зауважив, що народний депутат Тарута вже зареєстрував законопроект № 3371-1, ухвалення якого дасть можливість провести голосування на відповідних виборах вже 15 листопада 2015 року.

"На переконання Голови ЦВК, ця ініціатива дозволить завершити усі чотири виборчі процеси (з виборів депутатів Красноармійської та Маріупольської міських рад, а також Красноармійського та Маріупольського міських голів) у передбачений законом спосіб", - йдеться у повідомленні.

Крім того, вказаний законопроект передбачає виготовлення виборчих бюлетенів для відповідних виборів самою Центральною виборчою комісією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-