В ОБСЄ прокоментували викриття ГРУшника у своїх рядах

В ОБСЄ прокоментували викриття ГРУшника у своїх рядах

Укрінформ
ОБСЄ не проводить окремих перевірок для громадян Росії, щоб не робити виключень для якоїсь певної країни-члена організації.

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми серйозно розглядаємо ситуацію, яка трапилася в Сєверодонецьку, знаючи, як поведінка однієї особи може несправедливо заплямувати репутацію багатьох інших", - зазначив він, коментуючи інформацію про те, що спостерігач ОБСЄ Максим Удовиченко, який виявився офіцером ГРУ, проводив пропаганду "руського міра" серед населення Сєвєродонецька.

Хуг зауважив, що це окремий випадок, а до складу СММ входять понад 600 спостерігачів, які "щоденно професійно поводять себе, а не як цей окремий індивід".  "Їх приклад, а не цієї особи із Сєверодонецька, я вважаю має бути справжнім інформаційним приводом", - додав він.

Відповідаючи на запитання, як Удовиченко потрапив до місії, Хуг наголосив, що ОБСЄ має таку ж систему відбору кадрів і стандарти, як і інші міжнародні організації.

"Водночас ОБСЄ не вживає спеціальних заходів щодо представників якоїсь окремої держави, оскільки це буде несправедливо по відношенню до інших 57 країн-членів ОБСЄ. Це потрібно брати до уваги", - наголосив він, підкресливши, що одразу після призначення всі співробітники ОБСЄ підписують відповідний кодекс поведінки співробітника міжнародної організації.

"Хочу ще раз чітко повідомити, що ОБСЄ не проводить спеціальних безпекових заходів, оскільки СММ є цивільною спостережною місією, а не військовою", - відзначив Хуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-