ОБСЄ знову скаржиться, що бойовики їх не скрізь пускають

ОБСЄ знову скаржиться, що бойовики їх не скрізь пускають

Укрінформ
Окупаційна адміністрація на Луганщині (так звана "ЛНР") не надає доступ спостерігачам ОБСЄ до тих районів, куди вони хочуть потрапити.

Про це заявив на брифінгу по скайп-зв'язку з Донецька заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Так звана "ЛНР" не дає нам доступ в окремих випадках до тих зон, куди ми хочемо потрапити, що є прямим порушенням Мінських домовленостей та мандату СММ", - сказав він.

Крім того, Хуг заявив, що 17-18 жовтня БПЛА місії "глушилися" в районі КПП "Зайченко" (підконтрольний "ДНР").

Заступник керівника місії СММ зазначив, що свобода переміщення спостерігачів обмежуються "усіма сторонами конфлікту".

Хуг також повідомив, що населення зруйнованого бойовиками селища Піски на Донеччині зменшилося з 5 тисяч до 16 осіб. Крім того, він вказав на те, що дуже зруйнованими є й інші населені пункти, де відбувалися жорстокі бої.

Зокрема, в результаті штурму окупантами населеного пункту Нікішине поблизу Дебальцевого було повністю зруйновано 150 з 355 будинків, ще 90 сильно пошкоджені. Також дуже зруйнованим є підконтрольний Україні н.п. Опитне поблизу Донецька, де "70 людей живуть на фундаментах своїх будників без електрики, води чи газу, починаючи з січня 2015 року".

Заступник керівника СММ наголосив, що в населених пунктах Донбасу, де відбувалися бої, зберігається складна ситуація в гуманітарній сфері, населення позбавлене доступу до газу, води і електрики, має проблеми з продуктами харчування та ліками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-